Home Kom Langs Werk

Over Ons

Galerie kapper is ontstaan als hommage- plek voor de beeldend kunstenaar Willem de Bruin. In maart 2017 overleed Willem op 65 jarige leeftijd na een ziekbed van zes maanden. De galerie is gehuisvest in zijn voormalig atelier.

De Galerie wordt gerund door Marieke Thomassen, voormalig partner van Willem en Bas de Bruin, zoon van Willem en Marieke. Marieke Thomassen is beeldend kunstenaar en docent schilderen. Bas studeert aan de HKU, Muziek en Technologie.

Galerie kapper heeft tot op heden vijf tentoonstellingen gemaakt rond het oeuvre van Willem.

Meer informatie over Willem en zijn werk op de pagina WERK in deze site: een triptiek over Willem van Geertje Mak, de expositie “Het Hospice” online, Een fotoselectie van het werk en de mogelijkheden om werk van Willem de Bruin aan te schaffen.

Galerie Kapper, een tweede hoofdstuk

De Galerie gaat een nieuwe serie tentoonstellingen maken in de rol als podium voor kunstenaars uit de buurt en bevriende kunstenaars. Ik zoek een organische vorm van tentoonstellingsruimte zijn, wat betekend dat ik wil kunnen inhaken op spontane ingevingen en creatieve input van anderen.

Er is geen expositie structuur, een expositie kan een dag of een maand duren en kan allerlei vormen aannemen. Een greep uit aankomende exposanten: Kaat Suringa uit Oudwijk met schilderijen, Hans Muus uit Oudwijk met foto’s en een hommage aan kunstenaar Waldy Vasterick.

Zie de home-pagina voor de actuele openingstijden.

mariekethomassen.nl